Gönül TAŞÇIOĞLU

Gönül Taşçıoğlu, 25 Ağustos 1972 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul öğrenimini İstanbul 50. Yıl Ticaret Odası İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul Yeni Levent Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Uygulamalı Psikoloji Dalında Yetişkin Psikopatolojisi üzerine Tezli Yüksek Lisans eğitimini 2010 yılında tamamladı.
1995-1996 yılında Yapa yayın evinde eğitim danışmanı olarak çalıştı. 1996-1998 yıllarında İSTEK Vakfı Özel Atanur Oğuz Lisesi’nde, 1998-2000 yılında İSTEK Vakfı Özel Bilge Kağan Lisesi’nde okul psikologu olarak, 2000-2002 yılında MEV Özel Basınköy Lisesi’nde Rehberlik ve psikolojik Danışma Biriminde koordinatör olarak çalıştı.
2007 yılından itibaren Yakın Doğu Koleji’nde Okul Psikologu ve Psikoloji ders öğretmenliği görevini sürdürmektedir.
Kıbrıs Ruh Sağlığı Enstitüsü Kıbrıs Pozitif Psikoterapi Merkezi, Uluslararası Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi Akademisi (ICCP) ve Wiesbaden Psikoterapi Akademisi WIAP)’nin ortak yürüttüğü programda 400 saat Aile Terapisi Eğitimi almıştır. Kıbrıs Ruh Sağlığı Enstitüsü ve TC. Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama ve Grup Terapileri Derneğinin birlikte yürüttüğü programda 450 saat eğitim görerek Psikodrama Terapistliğini alma aşamasındadır. 2009 yılında Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nin İstanbul Psikanaliz Derneği işbirliği ile gerçekleştirmiş olduğu Temel Psikanaliz Konferanslarına katıldı.
2010 yılında I. Kıbrıs Psikanaliz buluşmaları ve 2011 yılında II. Uluslar arası Psikanaliz Buluşmaları’nda olgu sunumları ile atölye çalışmalarında yer aldı. 2011 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Kıbrıs Ruh Sağlığı Derneği’nin birlikte düzenlediği Psikodrama ile Tanışma Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı.
Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Gönül Taşçıoğlu evli ve bir kız çocuk annesidir.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.

I prefer Near East University

Headlines of the Week