Eczacılık Fakültesi

Koordinatörlükler | Fakülte Sayfası | Yönetim | Akademik Kadro | Dersler | Yönetmelik/Dökümanlar | Laboratuvarlar | Kurullar | Merkezler | Faaliyetlerimiz | Neden Biz ? | Etkinlikler | Aday Öğrenciler | Üyelikler | Kitaplarımız | Kaynakça

Dekanın Mesajı

Fakültemiz bina ve techizat açısından bu denli tam donanımlı olması, eğitim kadromuzun profili, eğitim düzeyimiz, öğrencilerimizin heyecanı, ve mesai arkadaşlarımın dostluğu .... tüm bunlar ‘Hoşgeldiniz’ mesajını yazarken bana, şöyle bir durup Yakın Doğu Üniversitesine ve Eczacılık Fakültesine teşekkür borçlu olduğumu düşündürdü. Umarım siz de benim gibi Yakın Doğu Üniversitesini ve Yakın Doğu Eczacılık Fakültesini sever, benimser ve eczacılık eğitimi için tasarlanmış dost ortamında başarılı bir öğrencilik geçirirsiniz.

2006 yılında kurucu dekan olarak başladığı YDÜ Eczacılık fakültesinde 2007 öğrenim yılında, kapılarımızı eczacılık eğitimine ilk açtığımız yıl eğitime başlayan o günkü öğrencilerimiz mezun olup meslektaşlarımız olarak aramıza katıldılar, gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin çabaları, öğretim üyelerimizin tüm bilgi ve deneyimlerini sevgili öğrencilerimize aktarma arzusu, ailelerin destekleri ve üniversitemiz yönetiminin isteklerimize duyarlı yaklaşımları ile ne çabuk geçmiş zaman. Hem sizin hem de bizim o günlerde yaşadığımız heyecan anılarımda tazeliğini koruyor.

Gerçekten var olan cihaz, bina, ve tam donanımlı, öğrenci güvenliği en üst düzeyde tutularak Waldner/Almanya’da imal edilmiş laboratuvarlarımız, eğitim ve teknik kadromuz ile söz verdiğimiz eğitim öğretim düzeyine eriştik. On iki (12) Yüksek Lisans öğrencisi mezun ettik, on (16) Yüksek Lisans öğrencimiz bitirmek üzereler, 5 Doktora yeterlik sınavını alan öğrencimiz yanında 4 öğrencimiz de doktora yeterliliğe girme aşamasında. Bir doktora öğrencimiz tezini tamamlayarak başarı ile aramıza öğretim üyesi olarak katıldı. Kendi öğretim üyemizi yetiştirir düzeye geldik. Toplam 38 Lisans üstü. Bu sayılar lisans eğitimi yanında araştırmayı da paralel oluşturup geliştirdiğimizin göstergesi. Az zamanda çok iş başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz, taşıyoruz. Fakültemiz İngilizce 5 yıllık MPharm eğitimine paralel olarak 6 yıllık PharmD eğitimi de İngilizce olarak verilmektedir.

2013-2014 ders yılında aramıza katılan siz yeni öğrencilerimiz, yüksek teknolojik donanımlı fakültemizde, konusunda yetkin öğretim üye ve yardımcılarımızla ‘geleceğin eczacıları’ olmak üzere hoşgeldiniz.

HOŞGELDİNİZ.....

Prof.Dr. Rümeysa Demirdamar